top of page

Photoshop tips voor je lentekiekjes!

Bijgewerkt op: 29 apr. 2019

De zon laat zich steeds meer zien en je krijgt al helemaal lentekriebels door de bloemen die mooi in bloei staan! Prachtig hoe die vlinders en bijen erop afkomen. En die lammetjes en geitjes in de wei die vrolijk rond huppelen is ook altijd zo leuk om te zien! Ik heb mijn spiegelreflex Camara erbij gehaald om deze leuke momenten vast te leggen. Ik vind het ook vaak leuk om nabewerkingen te doen in photoshop. In deze blog wil ik jullie drie tutorials laten zien wat je allemaal kunt toepassen op je foto's. deze bestaan uit:


Turtorial 1. Zwart/Wit met kleur combineren

Turtorial 2. Meer kleur en/of contrast in je foto

Turtorial 3. Combineer je foto’s met woorden


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. ZWART/WIT MET KLEUR COMBINERENStap 1: Kies een mooie foto uit waarin je kleur gaat combineren met zwart/wit en open de foto in photoshop.Voorbeeld: bovenstaande foto gaan we de vlinder terug in kleur brengen.


Stap 2 : Kies rechts in balkenmenu voor aanpassingen > zwart/wit. Je foto word nu veranderd in een zwart/wit foto deze aanpassing zie je weergegeven in je lagen.


Stap 3: Kies daarna voor vectormasker toevoegen in je lagenbalk, we gaan nu in deze laag werken om specifiek kleur terug te brengen in de foto.


Stap 4: Gebruik je penceel. Let op dat linksbeneden het zwarte vierkantje voorop het witte vierkantje zit nu kun je kleur terug brengen in de foto door het te kleuren met je penceel. Als je het omdraait doormiddel van de pijltjesswitch boven de vierkantjes of sneltoets: [X] kun je nu met je penceel de foutjes weer in zwart/wit veranderen. Ga door met 'kleuren' tot je tevreden bent met het resultaat. Als je een foutje hebt gemaakt kun je dit gemakkelijk bewerken door de pijltjesswitch het witte vierkantje weer voorop te zetten. Nu kun je weer kleuren met je penceel en word het gekleurde deel weer zwart/wit. En je bent klaar!


Nu vliegt ‘bijna’ de vlinder van de foto af zo mooi komt ier er in uit!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


2. MEER KLEUR EN/OF CONTRAST IN FOTO


Soms is je foto net wat te grauw of te donker. Maar dit kun je gemakkelijk bewerken in photoshop. Het is een simpele truc maar maakt een wereld van verschil. Open je foto in photoshop en ga in menubalk naar afbeelding > aanpassingen > schaduw/hooglichten...

Je krijgt een venster in je beeldscherm waarin je allemaal aanpassingen kunt doen. Zorg er wel voor dat je de voorvertoning aan hebt staan zodat je gelijk het verschil ziet in je foto.

Speel maar met de verschuifbalkjes tot je tevreden bent en je foto is gelijk een stuk mooier!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


3. COMBINEER FOTO’S MET WOORDEN

  • stap 1: Open de foto(‘s) in photoshop en gebruik de tekstoptie om een tekst te typen die je wilt gaan combineren met de foto. Gebruik wel een duidelijk ‘dik’ lettertype zodat je niet teveel verlies in de foto hebt.

  • stap 2: Zet het woord over de afbeelding heen. Een tip is om de tekstvulling op bijv. 70% te zetten zodat je de foto erachter ziet en je ongeveer kan zien hoe het eindplaatje word. zie plaatje rechtsonder.

  • stap 3: Zet je foto in lagen boven de tekst en maak van de fotolaag een uitknipmasker Dit kun je doen doormiddel van rechtermuisknop > uitknipmasker maken.

  • stap 4: Zet de vulling weer op 100% en je kunt de foto nog positioneren. voeg nog een dropschaduw aan toe voor het diepte effect en je bent klaar!


Zou je graag jouw foto('s) willen laten bewerken door mij? Dat kan! aukjesstudio@gmail.com73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page