top of page

Mijn eigen Muurschildering

Ik vind het altijd prachtig om te zien, muurschilderingen. En het leek mij zelf dus ook heel leuk om dat eens te maken. En omdat wij thuis een aanbouw aan het maken waren waar onze woonkamer komt was daar een lange muur om iets moois op te creëren.


Zoals je hiernaast ziet ben ik al begonnen toen alles nog in de bouw stond. Ik kon gewoon niet wachten om de lege witte muur kleur te geven. Ik had al lang het idee in mijn hoofd en kon eindelijk los. Als eerste natuurlijk belangrijk: de Kleuren uitzoeken. Ik heb bij een bouwmarkt de kleuren ter plekke uitgekozen wat ik mooi bij elkaar vond passen en bij mijn idee aansloot. Ik heb als basis een lichte grijze tint gebruikt die wij als basis ook in de rest van de benedenverdieping hebben gebruikt. En zo ben ik van boven naar beneden gaan werken met verven op deze kale muur.

Ik heb met een penceel uit losse pols de bergen gevormd zoals ik het opdat moment voelde en zo de verschillende kleur lagen aangebracht. Na de 5e kleur aangebracht te hebben had ik de achtergrond klaar maar vond ik het contrast van de onderste twee groene kleuren niet goed genoeg. Ik heb daarom besloten om een donkerdere groene kleur aan te brengen op de onderste laag. Deze kleur pakte veel beter uit en daarna kon ik beginnen met bomen schilderen. Deze bomen heb ik uit de hand getekend met inspiratie van Pinterest en foto's van onze moeder natuur.

Net zoveel totdat ik het een mooi geheel vond worden. De Lichte kleur bomen is olijf-groen, deze kleur muurverf hebben wij namelijk in de keuken en zo breng je deze ruimtes ook weer meer samen. Ik vond het verassend goed uitpakken, en het geeft het geheel net dat beetje meer.


Eind december 2018 is de vloer en plinten erin gezet en konden we onze meubels verhuizen.

En zo net voor m'n verjaardag was het zo goed als klaar om gasten te kunnen ontvangen. Ik heb hier enorm veel plezier aan beleeft, gewoon lekker schilderen op zo'n groot oppervlak. Het was mijn eerste keer maar zeker niet mijn laatste. Het lijkt mij heel leuk om hiermee nog veel meer te experimenteren.


Jullie zullen vast wel meer hierover te zien krijgen op mijn platform: website/facebook/instagram.

volg je mij al?


aukjesstudio


Misschien kan ik wat voor jou creëren?!
Blog: mei 2019 geschreven door Aukje


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page